Linkbuilding Pack

Weer zo’n kracht-term in de wereld van zoekmachine optimalisatie. Link building, het bouwen van links is de oudste maar nog steeds meest doeltreffende manier om uw website hoger in de zoekresultaten van de zoekmachines te krijgen.

Zoekmachines of liever de webcrawlers (programma’s gemaakt voor analytische doeleinden) die uw website bezoeken, kijken o.a. naar het aantal uitgaande maar vooral inkomende links. Wat is een uitgaande of inkomende link? Wanneer u een website bezoekt, of gewoon aan het googlen bent, wordt u om de oren gesmeten met links. Het zijn vaak die onderstreepte stukjes tekst en wanneer u daar met uw muis overheen gaan, ziet u het pijltje veranderen in een handje. U weet dan dat u erop kunt klikken om naar andere pagina op die website te gaan of zelfs naar een geheel andere website. Het woord link, kort voor hyper link, betekend letterlijk “koppeling” met een link koppelt u de ene pagina aan de andere, een bericht of post aan een pagina enzovoorts.

Zoekmachines redeneren als volgt. Hoe meer links er op andere websites of media verwijzen naar uw website, of pagina van uw website, hoe meer vertrouwen er moet zijn in uw website, product of dienst. Klinkt logisch toch? Maar let op, er wordt ook gekeken naar de relevantie van deze inkomende links. Dat betekend dat wanneer u een schildersbedrijf heeft en uw website heeft bijvoorbeeld 34 linkjes komend vanaf een website die over de beste soorten kattenbakvulling gaat, dan zullen deze linkjes minder waarde hebben dan linkjes die komen van websites van bijvoorbeeld productleveranciers voor schildersmaterialen. Dus er wordt gekeken naar relevantie met het onderwerp tussen de ene website en de andere. Of de relevantie tussen het onderwerp van het bericht of de post waarin een link naar uw website zit, en uw website zelf.

Spamlinks

Jawel, ook in de linkbuilding business bestaat er zoiets als spam.  U kent het wel, die mailtjes waar niemand op zit te wachten, vol onzin of zelfs virusgevaar. Iedereen wil graag zoveel mogelijk linkjes die verwijzen naar hun eigen website, dat is immers enorm goed voor de algemene rangschikking binnen de zoekresultaten. Maar besteed dit niet zomaar aan iedereen uit. De kans is namelijk groot dat dit “mannetje” uw website gaat bestoken met links komend van verschillende blogsites of andere niet-relevante websites. Het grote gevaar van spamlinks is dat uw website daar de dupe van wordt. Google ziet spamlinks als een mogelijke manier om hun systeem te manipuleren. En kunnen besluiten uw website te bestraffen door het een paar pagina’s terug te zetten in de rangschikking. Dat kan catastrofale gevolgen hebben die u zich inmiddels wel kunt voorstellen.

De juiste links

Wanneer wij een linkbuilding strategie implementeren, dan doen we dat alleen met de “juiste links”, komend vanaf relevante websites en websites die zelf al een goede score hebben als het komt op algemeen vertrouwensniveau. Omdat elke website een ander algemeen vertrouwensniveau heeft, zal het aantal benodigde links verschillen. De bedoeling is om dit in de eerste plaats vast te stellen en daar de strategie voor een groot deel op te baseren.

BLOGGEN

Met een BLOG of web log zoals het aanvankelijk heette, kunt u uw lezers op een gedetailleerde manier op de hoogte houden van de uw ontwikkelingen of die van uw organisatie. Dit zijn veelal subjectieve teksten over ervaringen of juist aankondigingen. Het kan eigenlijk over van alles gaan. Mensen die een web log bij houden worden bloggers genoemd en je kunt ze het beste vergelijken met columnisten van een krant of tijdschrift. Een zakelijke blog kan voor 3 redenen erg belangrijk zijn voor uw organisatie

1. U creëert een vertrouwensband met uw lezers door de ontwikkelingen binnen uw organisatie met een persoonlijk tintje, te presenteren.

2. Lezers die terugkomen om een volgende blog te lezen. Met andere woorden, lezers die uw blog interessant vinden, worden volgers. Hoe meer volgers, hoe groter uw bereik telkens wordt om er een product of dienst mee aan de man te brengen.

3. Tot slot, volgers die gaan delen (door uw berichten of een link naar uw berichten te verspreiden binnen hun sociale kringen),  zorgen voor een hoger vertrouwensniveau in de ogen van de zoekmachines, wat weer resulteert in een betere positionering in deze zoekmachines. Een goede blog kan daarom ook een belangrijk onderdeel zijn van een linkbuilding strategie.

U kunt uw blog geheel of gedeeltelijk in ons beheer laten.

Hoe lang voordat er een resultaat te zien is?

Linkbuilding een grijs fenomeen. Dat wil zeggen dat men niet organisch te werk gaat. Normaal gesproken krijgt uw website over de jaren heen “aandacht” van bezoekers of andere websites. Dit zorgt voor een natuurlijke ontwikkeling van links. Bijvoorbeeld: een bezoeker van uw website heeft een interessant artikel gelezen en besluit er zelf ook over te gaan schrijven op zijn website met uiteraard een verwijzing naar dat ene artikel op uw website. Dat is een natuurlijke of organische link. Hier komt ook de term organische ranking vandaan als het gaat om de rangschikking in de zoekresultaten van een zoekmachine. Websites die al even bestaan zouden volgens dit principe voorrang hebben op jongere websites. Met linkbuilding beïnvloed je eigenlijk het anders natuurlijke proces een beetje. Ik zeg een beetje omdat er verschillende manieren van linkbuilding zijn. Het beïnvloeden van dit natuurlijke proces wordt ook wel grey-hat SEO genoemd. Google en andere zoekmachines kunnen dit niet tegengaan, controleren of uitsluiten. Het wordt dus “oogluikend” toegestaan. Grijs zit precies tussen wit en zwart, zo bestaan er in de SEO branche ook witte (white-hat) en zwarte (black-hat) methodes om de rangschikking van de zoekmachines te beïnvloeden. Wit is in dit geval organisch, en zwart het tegenovergestelde.  Wij maken uitsluiten gebruik van witte en grijze methodes. Deze manier van werken heeft een grote invloed op de tijdsspanne waarin u de resultaten kunt zien. Grijs werken in ons geval betekend dus eigenlijk dat er een bepaalde tijd zit tussen de linkjes die wij maken. Ga je bijvoorbeeld 30 linkjes maken in een week tijd, zal dat door Google gezien worden. En dat kan resulteren in een bestraffing ofwel een aantal pagina’s van de zoekresultaten worden teruggezet. Wederom met alle gevolgen van dien. Ook moeten wij kijken naar het soort website dat u heeft, vergeleken met andere websites. Dit zal bepalend zijn voor het aantal links dat wij per week of per maand zullen maken.
Kortom een goede linkbuilding strategie neemt maanden in beslag maar blijft de beste manier om uw website hoog in de zoekresultaten te kunnen laten weergeven.

Met een succesvolle strategie van bijvoorbeeld een jaar, krijgt uw website evenveel  “aandacht” , als wat het normaalgesproken in 5 of zelfs 10 jaar zou krijgen.  Wij versnellen het natuurlijke proces maar laten het tegelijkertijd natuurlijk lijken. Onze linkbuilding pack is dus een investering voor de toekomst van uw website en uw bedrijf.

We vertellen u er graag meer over mocht u interesse hebben. Bel voor een afspraak of vul het contact formulier in en wij nemen contact op met u.

Delen via: