Social Media Pack

Hierin hebben wij een verzameling Off-page SEO werkzaamheden samengesteld. Maar wat is Off-page SEO precies?

Alle activiteiten die buiten om of vanaf externe bronnen naar uw website toe plaatsvinden ten behoeve van het verhogen van de relevantie van uw website en zodoende de plaatsing van uw website in de zoekresultaten te verhogen.

Social media

Wederom een begrip geworden in de laatste jaren. Begonnen als een platform om nuttige of juist nutteloze  informatie, evenementen, en gebeurtenissen makkelijk en snel te kunnen delen met vrienden en andere relaties.

Het bekendste voorbeeld van Social Media is het platform dat we allemaal kennen als Facebook.
Facebook is niet meer dan een website waar je je voor moet aanmelden, je een profiel op kunt maken en vrienden voor kunt uitnodigen zodat zij u kunnen volgen of kunnen reageren op bepaalde gebeurtenissen die u wenst te delen met de wereld. En vice versa uiteraard!
Wanneer men een beetje actief is op dit platform, ben je binnen de kortste keren bezig om een netwerk van vrienden en vrienden van vrienden op te bouwen. Net zo lang tot iedereen wel een connectie met elkaar kan maken via een gemeenschappelijke vriend of vriendin.
Het bouwen van netwerken tussen mensen en later ook instanties of bedrijven is wat de Social Media zo krachtig maakt. U kunt immers een persoonlijke gebeurtenis binnen no-time met een grote groep mensen delen. En wanneer die mensen uw gebeurtenis zo interessant vinden dat zij het ook besluiten te delen binnen hun eigen netwerk, wordt het bereik exponentieel vergroot. Dat noemen we ook wel het viraal gaan van een gebeurtenis.

Menig marketing agent of bedrijf heeft getracht een bepaalde gebeurtenis viraal te laten gaan op verschillende platformen, waaronder de bekendste toch wel YouTube is. Maar tot op heden is dat zelden voorgekomen. Het is net alsof de mens een neus heeft voor iets wat echt is of iets wat gemanipuleerd is. Naar mijn mening is dit een goed iets omdat er op deze manier toch iets “echts” overblijft in een wereld die lijkt te drijven op goedkope imitaties van wederom imitaties, totdat uiteindelijk niets meer van echt te onderscheiden is of dat men simpelweg niet beter meer weet.
U kunt zich vast voorstellen wat voor macht één iemand of instantie zou hebben wanneer zij een willekeurige gebeurtenis gratis en voor niets de wereld over kunnen laten gaan en miljoenen dan wel miljarden mensen ermee te bereiken.

Sinds de komst van platformen zoals o.a. Twitter en Instagram, waarmee men korte beschrijvingen van gebeurtenissen of juist enkel foto’s genomen met mobiele apparaten kan delen met iedereen binnen hun sociale netwerk, spreken we van Social Media in plaats van Social Networks.
Door de almaar toenemende populariteit  van de verschillende Social Media, hebben de zoekmachines zoals die van Google hun criteria waarop zij o.a. uw website behoordelen, classificeren en vervolgens plaatsen in de zoekresultaten, aangepast.
De zoekmachines eisen namelijk dat een bedrijf of website een minimale koppeling heeft met één of meerdere platformen binnen de Social Media. In dit geval betekend “meer” letterlijk ook “beter”.

De gedachte achter deze wijziging in criteria is “vertrouwen”. Google weet dat er achter elk Social Media account echte personen schuil gaan. En dat deze personen hun meningen en ervaring willen delen binnen hun verschillende netwerken. Wanneer uw bedrijf actief gebruik maakt van deze Socials, daar vervolgens volgers mee weet te boeien of interesseren en uiteindelijk het eigen netwerk telkens weet uit te breiden, ziet Google dat als een soort vertrouwensrelatie tussen uw bedrijf/website en uw volgers. Dus hoe meer volgers hoe beter het uiteindelijk is voor de positionering van uw website. Dat wordt nog eens vermenigvuldigd wanneer bepaalde gebeurtenissen die u binnen uw netwerk deelt, wederom door-gedeeld worden door uw volgers aan de mensen binnen hun netwerken.
Het is dus van het grootste belang dat uw bedrijf meegaat in deze Social Media trend.

Uitbesteden?

Wij bieden met onze Social Media Pack aan om u niet alleen aan te melden voor alle belangrijke Socials maar ook om u persoonlijk te adviseren over het gebruik ervan. Maar dat is nog niet alles. Het belangrijkste komt nu! Met deze zelfde Pack verzorgen wij ook de content, plaatsen wij uw posts en bouwen volgers op voor 1 hele maand! Daaropvolgend kunt vrijblijvend kiezen voor een abonnement op deze service zodat wij zolang u wilt door gaan met het verzorgen van de content, plaatsen van posts en vergroten van uw netwerk. Dit alles zorgt op de lange baan ook voor een gunstige positionering in de zoekresultaten.
Is dit precies waar u naar op zoek bent, neem dan vrijblijvend contact met ons op of laat u terug bellen

Delen via: