SEO WEB AUDIT

Is uw website al geoptimaliseerd voor de verschillende zoekmachines?
Vandaag de dag kunt u niet meer om het internet heen. Het is wereldwijd zo’n geïntegreerd iets geworden dat het juist vreemd is wanneer er geen informatie over een bepaald onderwerp zoals bijvoorbeeld uw bedrijf te vinden is op het wereld wijde web.

Sinds een aantal jaren is fenomeen SEO (Search Engine Optimization) of gewoon zoekmachine optimalisatie bezig aan een flinke opmars. Maar wat betekend het?
99,99% van alle informatie die gezocht wordt door mensen op het internet, begint bij een zoekmachine zoals Google, Bing, Yahoo etc. Dat maakt de zoekmachine een bijzonder krachtige entiteit. Zeker als u zich beseft dat de zoekmachine bepaald welke zoektermen hij koppelt aan uw website en vervolgens welke plaats uw website krijgt in de ranglijst van relevante websites.
Voor heel veel bedrijven kan deze relevatie het verschil betekenen tussen winst of geen winst.

Een simpel voorbeeld:

U heeft een schildersbedrijf.  Uw klantenkring bestaat voornamelijk uit huiseigenaren die u periodiek het onderhoud aan de kozijnen in en om het huis laten doen. U merkt dat de klandizie jaarlijks af lijkt te nemen. Uw bestaande klanten bellen niet meer en nieuwe klanten weten u nauwelijks te vinden.

De oorzaak kan heel simpel zijn. Wanneer particulieren opzoek gaan naar een mannetje voor het schilderwerk, zullen 9 van de 10 hun zoektocht starten op het internet. Mensen, en u herkent dit van uzelf waarschijnlijk ook, zeggen vaak:  “Ik Google het wel even…”
Deze mensen typen bijvoorbeeld de onderstaande kreten in:

  • Schildersbedrijf Amsterdam
  • Goedkope schilder
  • Kozijnonderhoud Utrecht

Even Googlen

U heeft misschien ooit een keer een website laten maken, of het misschien zelf geprobeerd en u bent heel toevallig gevestigd in Amsterdam, u bent een echte pro, werkt netjes en hanteert een scherpe prijs. Maar toch neemt uw klandizie af. Heeft u er daarom weleens  aan gedacht om uzelf te proberen te vinden op Google? Zo ja, wat was het resultaat?
Statistieken tonen aan dat wanneer uw bedrijf of website NIET op de eerste pagina van de zoekresultaten voorkomt, de kans aanzienlijk klein wordt dat er iemand op uw website komt kijken laat staan contact met u opneemt.

Er komen dagelijks nieuwe websites bij, ook over uw branche of vakgebied. De zoekmachines moeten al deze nieuwe maar ook bestaande websites ordenen op basis van relevantie met de gebruikte zoektermen. Dit doen de zoekmachines met programma’s ook wel “webcrawlers”  genoemd. Deze webcrawlers bekijken en lezen de inhoud van uw website, beoordelen deze en bepalen vervolgens waar uw website over gaat en nog belangrijker,  hoe deze website of pagina van uw website  gekoppeld zal worden aan bepaalde zoektermen.

Uw website instellen om aan de criteria van deze webcrawlers/zoekmachines te kunnen voldoen heet optimalisatie. Hoe beter uw website is geoptimaliseerd hoe hoger de website gerangschikt zal worden. Dus hoe hoger deze zal worden weergegeven in de zoekresultaten.

Door de jaren heen zijn de criteria behoorlijk aangescherpt om misbruik te voorkomen. Uiteraard worden deze criteria niet openbaar gemaakt. Dit heeft als gevolg dat er een al maar groeiende markt is ontstaan voor specialisten die door schade en schande, vallen en opstaan,  weten wat u allemaal kunt doen om uw website hoger te laten weergeven in de zoekresultaten. Want de tendens is nu eenmaal. Hoe hoger uw website gevonden wordt in de zoekmachines, hoe hoger de omzet.

Meten is weten

Met onze Website Audit, nemen wij uw website grondig onder de loep en laten u in een gedetailleerd verlag weten waar het op dit moment allemaal aan schort en uiteraard wat u kunt doen of kunt laten doen om dit te verbeteren.

Met een SEO verslag van Kodaku Internet Services zet u een stap in de juiste richting. Een stap richting gevonden worden op het internet.
Neem daarom vrijblijvend contact met ons op of laat u terugbellen.

Delen via: